Jordbæris med marengstoppe og friske jordbær i sirup og mynte

Sådan gør du

  • 1 Til 2 voksne og 2 børn:
  • 2

    Jordbæris:

    Jordbærrene kommes i en sigte og skylles under koldt vand.
  • 3 Den grønne stilk nippes af og jordbærrene skæres i kvarte.
  • 4 Mos jordbær og flormelis til puré med en gaffel eller i en foodprocessor.
  • 5 Pisk æggeblommer, sukker og vanilje med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt.
  • 6 Fløden piskes til flødeskum og vendes i æggemassen sammen med jordbær-puréen.
  • 7 Fyld isen i en form og sæt den i fryseren 4-5 timer, eller i portionsforme i ca. 2 timer.
  • 8 Tænd ovnen på 100 grader.
  • 9

    Marengstoppe:

    Æggehviderne piskes med 2 spsk af sukkeret til de er luftige og let seje.
  • 10 Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
  • 11 Sæt marengsen på en bageplade med bagepapir i ca. 35 små toppe, anvend evt. en sprøjtepose med stjernetyl.
  • 12 Bag dem i ovnen i ca. 80 min.
  • 13 Bag evt. marengskagerne dagen inden de skal anvendes og opbevar dem i en lufttæt beholder, det holder dem sprøde.
  • 14

    Friske jordbær i sirup og mynte:

    Skyl og nip stilken af den næste portion jordbær og skær dem i halve.
  • 15 Vend dem med sirup, citronsaft og mynte.
  • 16 Anret isen med små marengstoppe og friske jordbær i sirup og mynte.
  • {{recipeDoneText}} Jordbæris med marengstoppe og friske jordbær i sirup og mynte

Tip

Bag marengsen som bunde i stedet for toppe. Fyld isen imellem de sprøde marengsbunde og sæt den i fryseren. Resultatet bliver en festlig marengsislagkage.

Opskriften er udviklet af