ca 15 stk.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Skær smørret i mindre stykker.
  • 3 Blend mel, smør, sukker, æg, bagepulver, vaniljesukker og mælk i foodprocessoren.
  • 4 Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen er for fast.
  • 5 Tag knivbladet op og rør forsigtigt tre fjerdedel af bærrene i dejen med en ske – resten bruger du til pynt.
  • 6 Fordel dejen i muffinforme med en spiseske og tryk de resterende bær lidt ned i toppen.
  • 7 Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter, til kagerne er gyldenbrune.
  • {{recipeDoneText}} Snappe solbærmuffins

Tip

Du kan bruge rabarber og andre bær i stedet for solbær. Rabarber, jordbær, brombær og kirsebær skærer du i ret små stykker først. Prøv også varianten med små æble- eller blommestykker og kanel. Denne lille portion muffins smager bedst lune til en god kop kaffe eller the. De er hurtigt væk. Så bag igen i morgen. Har du ikke muffinforme, så klip bagepapir i kvadrater på ca. 12 gange 12 cm og pres papiret i form over bunden af et glas. Kagerne flyder lidt ud i ovnen. Pyt med det, smagen fejler ikke noget!

Opskriften er udviklet af