Jordbærsyltetøj og -saft

Energiinformation

  • Protein g.
  • Kulhydrater 51 g.
  • Fedt g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi 1 %

Sådan gør du

  • 1

    Gør jordbær i stand og skær dem i kvarte. Vægten, angivet i denne opskrift skal være nettovægten, altså når jordbærrene er gjort i stand.

  • 2

    Kom jordbær og citronsaft i en stor gryde og kog op. Lad bærrene simre i 10 minutter, rør i dem undervejs. 

  • 3

    Del vaniljestængerne på langs og på tværs, skrab vaniljekornene ud og kom både korn og tomme stænger ned til bærrene. 

  • 4

    Kom sukkeret ved og lad bærrene simre, mens du rører, til sukkeret er opløst. Lad nu bærrene simre endnu 10 minutter. 

  • 5

    Brug undervejs en stor metalske, til at fjerne skum fra overfladen. 

  • 6

    Anbring nu en sigte over en stor skål, og i sigten et sylteklæde, som kan være ostelærred, eller en stofble. Hæld bærrene ned i sigten og si saft fra. 

  • 7

    Fyld bær og saft på rene glas (ovnsteriliserede – se kommentar) og flaske.

  • {{recipeDoneText}} Jordbærsyltetøj og -saft

Tip

Ovnsteriliserede glas: rene sylteglas på et klæde i ovnen i 15 minutter ved 100 grader. Og med tætsluttende låg.

Opskriften er udviklet af