Citronsorbet med basilikum

Energiinformation

  • Energi 203 Kj
  • Fedt %
  • Kulhydrat 99 %
  • Protein 1 %

Sådan gør du

  • 1

    Kog vand og sukker i en gryde i 4-5 min. Tag gryden af varmen og rør glukose eller honning i. Afkøl sukkerlagen og bland den herefter med citronsaft og basilikum.

     

  • 2

    Kom den i en skål eller plastboks og sæt den i fryseren. Rør i sorbeten med en ske hver halve time. Sorbeten er klar efter ca. 3-4 timer i fryseren.

  • 3

    Servér citronsorbeten i høje glas eller i en lækker kop med fx friske frugter og bær eller til en chokoladekage, find opskrift på kvickly.dk.

  • {{recipeDoneText}} Citronsorbet med basilikum

Tip

Prøv også at lave hindbærsorbet: Fjern citronsaft og basilikum fra opskriften. Kog vand, sukker og 200 g friske eller frosne hindbær i en gryde i 4-5 min. Tag gryden af varmen og rør glukose eller honning i og blend sukkerlagen, så hindbærrene bliver most. Tilsæt evt. en lille smule citronsaft for at tage toppen af det søde. Afkøl sukkerlagen, sæt den i fryseren og følg herefter ovenstående fremgangsmåde.

Opskriften er udviklet af