Tema

Retter med bacon

Sprødt, salt, fedtet og knasende. Er du også fuldstændig tosset med bacon? Bacon er en højtelsket spise hos mange, og nogle går endda så vidt som at kalde det kødets eget krydderi. Hvis du er vild den salte, sprøde spise, er dette tema noget for dig. 

En traditionel spise

Bacon er en ven af det danske køkken. Mange har svært ved at forestille sig en omelet eller hjemmebagt leverpostej uden bacon. Vi topper vores supper med det knasende kød og putter det gladeligt i mørbradgryden. 

Bacon i det søde køkken

Bacon er blevet så stort et hit, at vi ikke kan dy os fra at prøve det af i nye retter. Derfor findes der i dag deserter med bacon: Der er baconcupcakes, baconbrownies og andre baconkager. Og så er der selvfølgelig amerikanske pandekager med bacon på toppen. Det kan virke skørt, men det smager faktisk ganske skønt, når bacon erstatter salt i desserter.

Bacon ‒ ikke kun fra svin

De fleste af os kender bacon som en gave fra grisen, men i dag kan man også få bacon fra fugleriget. Der er nemlig kommet kalkunbacon i kølediskene. Det lyder måske sært, men hvis du er glad for bacon og endnu ikke har prøvet den nye bacontype, så giv den en chance. Det smager lækkert, men har langt færre kalorier ‒ og det betyder altså lidt, hvis man gerne vil spise bacon næsten dagligt.

Find skønne opskrifter med bacon herunder.