Klassiske svenske kanelbullar med bacon/citron-glasur

Kanelbullar er nærmest nationalkage i Sverige. I denne version prøver vi den traditionelle opskrift med en helt ny glasur med bacon og citron.

Sådan gør du

  • 1 Lun mælken, til den er fingervarm – cirka 37 grader. Opløs gæren heri.
  • 2 Skær smør ud i firkanter og kom smørret ned i mælken. Kom også sukker, salt og kardemomme ned i blandingen.
  • 3 Vend rundt i dejen og tilsæt melet. Rør i dejen, til den er ensartet – og fortsæt så i 5 minutter mere, til dejen er gennemæltet. Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  • 4 Hæld mel på bordet og rul dejen ud. Gerne i et stort rektangel på cirka 40x90 centimeter. Dejen må gerne være op til 1 cm tyk.
  • 5

    Fyld

    Smør hele overfladen med et tyndt lag smør. Fordel først smørret ud i små klumper og smør det derefter jævnt ud.
  • 6 Drys sukker ud over hele dejen og drys herefter kanel på. Rul dejen stramt sammen, så fyldet ikke løber ud senere.
  • 7 Skær 2 cm. Tykke skiver af dejen. Du får omkring 40 kanelbullar. Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 40 minutter.
  • 8 Rør et æg ud i en kop og pensl kanelbullarne, inden du sætter dem i ovnen.
  • 9 Bag i cirka 10 minutter på 200 grader, til de er brune og gyldne.
  • 10

    Glasur

    Skær bacon ud i meget små firkanter og steg gylden på en pande. Lad baconen tørre på et stykke køkkenrulle.
  • 11 Rør flormelis og citronsaft sammen og kom baconternene heri, kom så en skefuld baconglasur på de lune snegle.
  • {{recipeDoneText}} Klassiske svenske kanelbullar med bacon/citron-glasur

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier