Tema

Herlige opskrifter med rodfrugter

Rodfrugter er ikke bare fulde af vitaminer og mineraler, de er også dejligt mættende – og så smager de endda skønt! Her får du vores bedste opskrifter med rodfrugter

Rodfrugter er en fælles betegnelse for grøntsager, hvor det primært er plantens rødder, som bruges i madlavningen. Selvom rodfrugterne gemmer sig under jorden, er det ikke fordi, at de har noget at skamme sig over, tværtimod! Rodfrugter er fulde af en masse vigtige vitaminer, mineraler og kostfibre. 

Noget for enhver smag  

Der er stor forskel på smag og anvendelsesmuligheder imellem de forskellige rodfrugter. Vi kender allesammen kartoflen, som er en uvurderlig del af det danske køkken, hvor den bruges som tilbehør til de mest klassiske retter. Du har sikkert allerede dine egne favoritter, men hvis du mangler inspiration til, hvad du kan bruge kartoflen til, så tag et kig i vores store tema fyldt med appetitlige kartoffelrretter.

Du kender helt sikkert også allerede guleroden, som takket være sin sødme er en favoritsnack i madpakken. Guleroden er lækker rå, men kan også tilberedes på et utal af måder, fx kan den bages, steges eller dampes. En af vores favoritter er denne gode efterårsret, hvor guleroden bliver stegt og serveret som tilbehør til stegt perlehøne.

Er du mere til en krydret smag fremfor gulerodens sødme, er der også en rodfrugt for dig. Radisen og peberroden har for eksempel en skarphed, som guleroden og kartoflen ikke har. Peberrod bruges primært revet som krydderi til en lang række retter. Radisen gør sig derimod rigtig godt i salater. Vi kan fx anbefale dig at prøve denne salat med radiser, hjertesalat og blomkål. 

Rens dem grundigt

Rodfrugter gror som tidligere nævnt under jorden. Det kan derfor ikke undgås, at der vil være en smule jord tilbage, når de når til køkkenet. Det er derfor, af sundhedsmæssige årsager, vigtigt at du renser rodfrugterne grundigt inden tilberedning for at undgå jordbakterier i maden.

Nogle rodfrugter er mere besværlige at rengøre end andre, fx kan den lille jordskok give problemer. Resultatet er dog al besværet værd, da jorskokken har en sød, næsten nøddeagtig smag, som du helt sikkert ikke vil gå glip af. Vi er selv helt vilde med denne opskrift på fasan med jordskokker og chili, som vi ved, du også vil elske.  

Gå på opdagelse i vores store udvalg af opskrifter med rodfrugter, som vi har samlet til dig lige her. 

Vores dejlige retter med rodfrugter