Rodfrugtsuppe med krydrede kødboller

Sådan gør du

  • 1

    Kødboller

    Grønkålen tøs op. Løget pilles, og halvdelen hakkes eller rives fint.

  • 2 Kernerne fjernes fra chilipeberen, der hakkes fint. Alle ingredienserne til farsen blandes godt sammen. Farsen har godt af at trække ca. ½ time i køleskabet. Vand og salt koges op.
  • 3 Farsen formes med en teske til små kødboller, der kommes i det kogende vand. De koges i 5-6 min. Kødbollerne stiger op til overfladen, når de er kogte.
  • 4

    Suppe

    Løget pilles og hakkes sammen med det halve løg, der er til overs fra kødbollerne. Løg svitses i fedtstoffet uden at tage farve.

  • 5

    Kartofler, persillerødder og selleri skrælles og skæres i mindre stykker, der tilsættes. ½ l siet kogevand fra kødbollerne, bouillon og laurbærblad kommes i.

  • 6

    Suppen småkoger i ca. 20 min., til grøntsagerne er godt møre. Laurbærblad tages op, og suppen blendes.

  • 7

    Kødbollerne kommes i sammen med mælken, og suppen varmes igennem. Den smages til.

     

  • 8

    Servering

    Rodfrugtsuppe med krydrede kødboller serveres med brød til.

  • {{recipeDoneText}} Rodfrugtsuppe med krydrede kødboller

Tip

Variation: Persillerødderne kan erstattes af pastinak.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier