Nakkefilet stegt i egen sky med urtemos

Sådan gør du

  • 1 Brun kødet på alle sider i olie på en pande.
  • 2 Kom kødet i en stegeso, römertopf eller gryde med låg der kan tåle varmen.
  • 3 Kom timian, strimler af citronskal skåret med kartoffelskræller, eddike, vand og salt ned til kødet. Læg låget på og stil stegen i en kold ovn ca. 2 timer indstillet på 200°.
  • 4 Tag kødet op og hæld væden gennem en sigte ned i en kasserolle.
  • 5 Kog stegeskyen op med fløde og smag saucen til med salt og peber.
  • 6 Skær gulerødder, selleri og kartofler i grove tern og kog dem sammen med hvidløg til de er møre.
  • 7 Mos grøntsagerne med lidt af kogevandet og hak purløg og timian. Vend purløg, timian og citronsaft i mosen og smag til med salt og peber.
  • 8 Skær kødet i skiver, læg dem på et fad, hæld saucen over og server urtemosen til.
  • {{recipeDoneText}} Nakkefilet stegt i egen sky med urtemos

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier