Bankekød med groft grønt

Mad til 2 dage.

Sådan gør du

  • 1 Pil løgene og skær dem i skiver fra top til rod.
  • 2 Skræl pastinakker/persillerødder, gulerødder og kålrabi/knoldselleri.
  • 3 Skær grønsagerne ud i ensartede stykker på størrelse med tændstikæsker. Bland grønsagerne og læg dem sammen med laurbærblade og øl i en stor bradepande eller et ovnfast fad - gerne en stor stegeso.
  • 4 Skær kødet i tynde skiver og bank det let med kødhammer eller med håndroden.
  • 5 Bland mel med salt og peber.
  • 6 Vend kødskiverne i melblandingen.
  • 7 Varm halvdelen af smør og olie på en pande, til det er gyldent.
  • 8 Brun halvdelen af kødet.
  • 9 Brun derefter resten af kødet på samme måde.
  • 10 Læg de brunede kødskiver oven på grønsagerne.
  • 11 Luk fad eller bradepande til med låg eller sølvpapir og sæt i en 175 grader varm ovn ca. 2 ½-3 timer til kødet er mørt.
  • 12 Smag til med salt og peber.
  • 13

    Servering

    Drys med hakket persille ved servering og spis med kartoffelmos eller andet tilbehør.
  • {{recipeDoneText}} Bankekød med groft grønt

Tip

Retten kan også koges i en gryde ved svag varme. Det forkorter tilberedningstiden med op til en time.

Opskriften er udviklet af