Tema

Retter med mere grønt. Hver dag

Går du også efter mere grønt på tallerkenen?

Lad dig inspirere til at komme lidt mere grønt i frokosten, aftensmaden og også, når der skal snackes og hygges. Det er her, du finder opskrifter med masser af grønt, tips til opbevaring af det grønne og gode idéer til, hvordan du får mere grønt. Hver dag

Aftensmad med grønt

Har du spinat eller babyspinat hvor bladene er blevet lidt bløde, så blend med parmesanost, olivenolie, nødder, salt og peber til en lækker pesto

Spidskål kan sagtens spises rå, hvis den skæres fint. Skær spidskål i fine strimler og bland med bladgrønt (f iceberg, babyspinat), så er der lidt mere godt i din grønne salat.

Sådan opbevarer du frugt og grønt bedst for at sikre længst holdbarhed

Avokado

Bør opbevares i en skål på køkkenbordet, hvor de kan holde 2-7 dage, alt efter modenhed. Kan modnes hurtigere i selskab med æbler og tomater.

Tip: Sæt modne avokadoer i køleskabe.

Agurker

Agurker er meget kuldefølsomme, og bør ikke opbevares ved temperaturer under 7 grader, da de risikerer at få kuldeskader. De holder sig bedst, hvis de er pakket ind. Læg dem nederst i grøntsagsskuffen eller uden for køleskabet.

Tomater

Tomater bør ikke komme i køleskabet, da de kan få køleskader (de bløde punkter, der nemt fører til råd). Tomaterne har bedst af at stå ved stuetemperatur, men da de udvikler en del ethylen-gas, skal man undgå at lægge dem sammen med andet grønt.

Banan

Bananer kan hurtigt blive brune hvis man putter dem i køleskabet, de har det bedst i stuetemperatur. Hvis dine bananer bliver brune, kan de altid bruges til kage eller smoothies.

Kartofler 

Kartofler bør opbevares i et koldt og mørkt sted, da kulde gør dem søde og lys gør dem grønne.

Æbler/pærer

Æbler og pærer skal helst opbevares i køleskabet, fordi så holder de bedre, og hvem kan ikke lide et dejligt koldt æble/pærer.

Hvidløg

Hvidløg kan holde helt op til 7 måneder hvis de blevet lagt i køleskabet, dog holder de kun 3-4 uger ved stuetemperatur.

Bær

Bær har det bedst i køleskabet, det er dog ikke vigtigt hvis de skal spises på dagen.

Salat

Salat skal altid i køleskabet og helst i en plasticpose, du kan også skylle og rense salathovedet med det samme og opbevare det i kølseskabet.