Går du også efter mere grønt på tallerkenen?
Lad dig inspirere til at komme lidt mere grønt i frokosten og aftensmaden og også, når der skal snackes og hygges. Her finder du opskrifter med masser af grønt, tips til opbevaring af det grønne og gode idéer til, hvordan du får mere grønt. Hver dag.
Sådan opbevarer du frugt og grønt bedst for at sikre længst holdbarhed
Avokado
Bør opbevares i en skål på køkkenbordet, hvor de kan holde 2-7 dage, alt efter modenhed. Kan modnes hurtigere i selskab med æbler og tomater.
Tip: Læg modne avokadoer i køleskabet.
Agurker
Agurker er meget kuldefølsomme og bør ikke opbevares ved temperaturer under 7 grader, da de risikerer at få kuldeskader. De holder sig bedst, hvis de er pakket ind. Læg dem nederst i grøntsagsskuffen eller uden for køleskabet.
Tomater
Tomater bør ikke komme i køleskabet, da de kan få køleskader (de bløde punkter, der nemt fører til råd). Tomaterne har bedst af at stå ved stuetemperatur, men da de udvikler en del ethylen-gas, skal man undgå at lægge dem sammen med andet grønt.
Banan
Bananer kan hurtigt blive brune, hvis man putter dem i køleskabet. De har det nemlig bedst ved stuetemperatur. Hvis dine bananer bliver brune, kan de altid bruges til kager eller smoothies.
Kartofler
Kartofler bør opbevares et koldt og mørkt sted, da kulde gør dem søde, og lys gør dem grønne.
Æbler/pærer
Æbler og pærer skal helst opbevares i køleskabet, for så holder de bedre. Og hvem kan ikke lide et dejligt koldt æble?
Hvidløg
Hvidløg kan holde helt op til 7 måneder, hvis de ligger i køleskabet. Hvis de bliver opbevaret ved stuetemperatur, kan de begynde at spire eller rådne efter 3-4 uger.
Bær
Bær har det bedst i køleskabet. Det er dog ikke vigtigt, hvis de skal spises samme dag, som de er plukket.
Salat
Salat skal altid i køleskabet og helst i en plasticpose. Du kan sagtens skylle og rense salathovedet med det samme og derefter opbevare det i køleskabet.