Grønt i front!

Det giver mening for krop og klima
Tema

Grønt i front

 

Lad os sætte grønt i front

Grøntsager belaster klimaet langt mindre end kød, og de smager dejligt. Men det kan være svært at få flere grøntsager på menuen, når vi er vant til at kødet spiller førsteviolin. Derfor sætter vi nu grønt i front og giver dig inspiration til lækre og nemme måder at spise mere grønt på. Det handler ikke om at droppe kød, men bare at spise lidt mindre af det. Velbekomme.

Har du spinat eller babyspinat, hvor bladene er blevet lidt bløde, så blend med parmesanost, olivenolie, nødder, salt og peber til en lækker pesto.

Spidskål kan sagtens spises rå, hvis den skæres fint. Skær spidskål i fine strimler og bland med bladgrønt (fx iceberg, babyspinat), så er der lidt mere godt i din grønne salat.

Skrub gulerødder med en grøntsagsbørste under den kolde hane i stedet for at skrælle dem. Mere smag og vitaminer til dig og mindre madspild.

Sådan gør du maden mere grøn

Man behøver hverken at blive veganer eller på anden måde revolutionere middagsbordet derhjemme for at nedbringe CO2-aftrykket fra maden. Mange af de retter, som vi laver hverdag, kan nemt tilpasses, så de er mere klimavenlige. Det handler i bund og grund om lidt mindre kød og lidt flere grøntsager. På madpyramiden.dk kan du læse mere om, hvordan det er godt for klimaet, sundheden og pengepungen, når du bliver mere grøn.

Kender du de 10 klimaråd?

Der er mange små ting man kan gøre i hverdagen, der hver især er med til at skåne klimaet. Det er bittesmå skridt, men hvis er mange nok, der følger rådene, kan det gøre en stor forskel.

Madpyramiden giver mening for både krop og klima

Coops madpyramide blev lanceret i 1976 som en nem guide til en god og varieret kost. Madpyramiden er løbende blevet opdateret med den nyeste viden om kost og sundhed, og nu har den også fået en klimadimension. Når du spiser efter Madpyramiden, udleder du ca. 25% mindre CO2 gennem kosten sammenlignet med den gennemsnitlige danskers fødevareindtag.

Giv grøn madglæde videre til børnene med GoCook

Med GoCook vil Coop skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Ved at give børnene færdigheder og kendskab til mad, spiser de automatisk bedre. Når man laver sammen med børnene, kan de også være med til at bestemme menuen - hvilket resulterer i mindre madspild. Og det gi'r mening for klimaet.