Helstegt kylling med kartofler, to slags løg, citron og asparges

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g
  • Fedt 3 g
  • Fedtenergi 31 %
  • Kulhydrater 11 g.
  • Energifor./ pers 503 kcal

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme. 
  • 2 Fjern indmadsrester fra kyllingen og dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt og giv den et kværn peber. Læg den i en bradepande med bagepapir. 
  • 3 Skrub kartoflerne og massér dem, i en skål, med lidt rapsolie, krydr med salt og peber. Hæld dem ned ved siden af kyllingen. Mas hvidløgsfed med et knivsblad og læg dem hele og i yderskallen ned i bradepanden. 
  • 4 Skræl skalotteløg og skær dem groft og fordel dem i bradepanden. Skær citronerne i halve og læg dem i bradepanden. 
  • 5 Stil bradepanden i ovnen i en time. Læg kyllingen med brystet nedad den de første 20 minutter, og med brystet opad de sidste 40 minutter. 
  • 6 Vrik asparges, og der, hvor de naturligt knækker, lad dem knække, skær rodenderne til. Gnid dem med rapsolie, og kom dem i ovnen til de øvrige ingredienser de sidste 10 minutter af bagetiden, altså efter kyllingen har stået i ovnen i 50 minutter. 
  • 7 Skyl, tør og hak persille. 
  • 8

    Anretning

    Anret kyllingen med persille. Stil hele bradepanden på bordet og gå ombord i den dejligste kylling med tilbehør. Man kan skære kyllingen for ved bordet, eller man kan vælge at gøre det i køkkenet og servere bradepanden med kyllingestykker sammen med tilbehøret.
  • {{recipeDoneText}} Helstegt kylling med kartofler, to slags løg, citron og asparges

Tip

Som alternativ, udenfor sæson, til asparges: broccoli. Der skæres fint, blancheres et øjeblik i kogende vand med salt og rapsoliedryp, afdrypper og kommer med i ovnen de sidste 6-7 minutter.

Opskriften er udviklet af