Tema

Opskrifter med safran

Safran er et eksklusivt krydderi, der efterhånden er udbredt i det meste af verden. Safran tilsætter et eksotisk præg på din madlavning, der passer især godt til fisk og skaldyr. Lad dig inspirere på siden her til, hvordan du kan bruge det fine krydderi i køkkenet

 

Hvad smager Safran af?

Safran er udvundet af blomsten safran krokus og har en mørkerød farve, som bliver gul ved tilføjelsen i dine retter.

Smagen af safran kan være svær at definere og sammenligne med andre smage. De fleste oplever smagen af safran som let bitter og nogle mener, at det tilfører en sødme som minder om honning. 

Krydr med safran

Safran kan anvendes i et hav af retter, men findes traditionelt i retter med fisk og skaldyr. Særligt er safran kendt i retten paella. Her tilsætter safran en fantastisk aroma. Udover de traditionelle sammensætninger, kan man også anvende safran til aioli eller kylling med ris.

Desuden bruges det til at farve bagværk, fx Luciaboller og påskebrød samt julens konfekt.

Safran har endvidere været brugt som lægemiddel og som farvestof til tekstiler.

Safran har altså mange egenskaber og er gennem tiden brugt i forskellige kombinationer. Uanset kombinationen er du nødt til at smage dette fantastiske krydderi. Lad dig inspirere her så du kan vælge netop den ret, du ønsker at tilføre safran. 

De bedste opskrifter med safran