Sådan gør du

  • 1 Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par min., må de kasseres.
  • 2 Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
  • 3 Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 min.
  • 4 Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 min.
  • 5 Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 min.
  • 6 Skær rødspættefileterne i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.
  • 7

    Aioli

    Knus hvidløgene, og rør dem sammen med mayonnaise. Smag til med citronsaft og salt og peber.
  • 8 Servér aiolien i en skål ved siden af suppen.
  • 9 Servér bouillabaisen rygende varm med aioli og masser af brød.
  • {{recipeDoneText}} Bouillabaise

Tip

I stedet for at koge suppen med torskehoveder kan du bruge fiskefond. Se opskrift her. I stedet for rødspættefilet kan du anvende skrubbe, ising, skærising, rødtunge, sej, kuller, kulmule, brosme, havkat, havtaskehale eller -kæber, slethvar, rødfisk eller lange. Brug gerne flere forskellige slags fisk i suppen.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier