Ris- og safrankage serveret med hindbær

"Saffranspannkaka" er et hit på den svenske ø, Gotland. Netop safran er ingrediensen, der giver kagen her sin fine farve.  

Sådan gør du

  • 1 Kog risengrød af grødris, fløde, mælk og lidt salt.
  • 2 Lad grøden blive kold.
  • 3 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 4 Hak mandlerne fint, og vend dem i grøden.
  • 5 Smuldr safran, og vend det i sammen med sukker.
  • 6 Pisk æggene let sammen, og vend dem i grøden.
  • 7 Hæld grøden i en smurt ildfast form. Ca. 20x30 cm med høj kant.
  • 8 Bag pandekagen i ca. 30 minutter, indtil den er stivnet.
  • 9 Afkøl og server med let pisket flødeskum og frosne optøede hindbær rørt med lidt sukker.
  • 10 Pynt gerne med rosenblade.
  • {{recipeDoneText}} Ris- og safrankage serveret med hindbær

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier