Osso Buco a la milanesa

Sådan gør du

  • 1 Skær bacon ud i små stykker og steg dem i en gryde indtil de begynder at blive sprøde.
  • 2 Tag baconstykkerne op og læg det på fedtsugende papir eks. køkkenrulle. Smid det afsmeltede baconfedt ud og tør gryden af med et stykke køkkenrulle.
  • 3 Læg et snit et par steder i sene-kanten af hver kødskive, så undgår du at kødet krænger op, når det steges.
  • 4 Hæld olivenolie i gryden og varm op.
  • 5 Krydder kødet med lidt peber og brun osso buco’erne, 1 min på hver side, i gryden.
  • 6 Tag kødet op og sæt det til side efter bruning.
  • 7 Sauter hakkede skalotteløg i en gryde og tilsæt fintsnittet gulerod, bladselleri og de stegte bacontern.
  • 8 Tilsæt laurbærblade, timian, tomatpuré (opløses i en smule af hønsefonden), salt og peber.
  • 9 Læg låg på og lad det simre i 5-6 minutter over svag varme.
  • 10 Tilsæt hvidvin, tomatpassata, og den nødvendige mængde bouillon til det dækker.
  • 11 Så fordeles osso buco’erne i gryden.
  • 12 De må godt ligge i lag, men sørg for at der både er grøntsager under og ovenpå kødet.
  • 13 Læg låg på og lad retten simre i ca. 2½ time.
  • 14 Kødet skal være helt mørt.
  • 15

    Gremolata:

    Hak persille og hvidløg fint.
  • 16 Riv skallen af citronen og bland det hele godt.
  • 17

    Risotto:

    Løgene hakkes fint og sauteres i halvdelen af smørret i en tykbundet gryde.
  • 18 Kom ris ved og lad dem sautere med i 1-2 minutter.
  • 19 Hæld hvidvinen og en dl. fond på, og rør rundt indtil det er optaget af risene. Gentag denne proces med lidt fond ad gangen indtil risene er kogt aldente. Det er vigtigt at røre næsten uafbrudt i risottoen undervejs, så den ikke brænder på.
  • 20 Efter ca. 10. minutter tilsættes safran, sammen med lidt boullion.
  • 21 Fortsæt tilsætningen af fond indtil risene er kogt møre, det tager ca. 20 minutter.
  • 22 Risottoen må endelig ikke blive tør, men skal snarere være en smule flydende i konsistensen.
  • 23 Tag gryden af blusset og tilsæt resten af smørret og parmesan og rør rundt. Smag til med salt og peber.
  • 24 Server omgående
  • {{recipeDoneText}} Osso Buco a la milanesa

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier