Tema

Retter med and

Vi kender allesammen den traditionelle andesteg, som vi får jule- og mortensaften, men den lækre fugl kan også bruges i mange andre retter. Vi har her samlet vores lækreste opskrifter med and

And bliver spist over hele verdenen og vi vil her guide dig igennem, hvordan de spiser and i andre verdensdele. Det er nemlig meget inspirerende og ikke mindst smagfuldt!

Asien 

And er en meget populær råvare i det asiatiske køkken. Især i Kina er de glade for den smagfulde fugl. En af de mest populære retter er peking and, som du kan finde en lækker opskrift på lige her. Derudover er and også en populær råvare i wok og gryderetter, hvor anden bliver serveret med masser af lækre grøntsager. Prøv fx denne lækre wokret med and og sur sød sovs

Frankrig 

Franskmændende er også meget begejstrede for and. De spiser fx and i form af den klassiske ret duck á l'orange, hvor anden steges og serveres med en skøn appelsinsauce. Gør dig selv en tjeneste og prøv denne lækre opskrift på den traditionelle ret.

En anden fransk ret med and, som bliver mere og mere populær i Danmark, er confiteret and. Confit er oprindeligt en måde at konservere kødet på. Kødet bliver kogt i fedt i lang tid ved svag varme og bliver derefter nedkølet. På den måde beskytter laget af fedt kødet fra at blive påvirket af bakterier og det kan derfor holde sig længere.

Denne tilberedningsmetode bevirker også, at kødet bliver ufatteligt mørt og lækkert. Skulle du have mod på selv at gøre et forsøg på at confitere and, kan vi anbefale denne opskrift, ellers kan confiteret and købes på dåse i Coop's butikker. Så skal du blot stege kødet på panden. 

Vi har herunder samlet lækre opskrifter, som bruger and på mere utraditionelle måder end den klassiske andesteg.