And á l'orange

Sådan gør du

  • 1 Drys den istandgjorte and indvendigt med salt og peber.
  • 2 Læg den i et dybt ovnfast fad med ryggen opad.
  • 3 Sauce: Varm andefedtet i en gryde og rør melet i.
  • 4 Lad det blive gyldent og spæd med bouillon og vin.ognbsp;
  • 5 Brun anden i 10 min. ved 250°.
  • 6 Vend anden og brun den derefter med brystet opad i 10 min.
  • 7 Hæld fedtet fra, drys den udvendigt´med salt og peber og hæld saucen ved.
  • 8 Læg alufolie over og steg anden 1-1 1/4 time
  • 9 Hæld vineddiken i og lad det koge sammen, så massen bliver karamelagtig.
  • 10 Skræl den ene appelsin og en halv citron tyndt og skær skallen i fine strimler.
  • 11 Kog strimlerne et par min. i karamelmassen.
  • 12 Tag dem op og gem dem til pynt.
  • 13 Pres saften fra begge appelsiner og citronen.
  • 14 Hæld saften i gryden med karamelmassen.
  • 15 Lad det koge ind for god varme i 5 min.
  • 16 Tag gryden fra varmen.
  • 17 Hæld skyen fra bradepanden i en skål og skum den fri for fedt.
  • 18 Si skyen over i gryden med appelsin-karamelmasse.
  • 19 Lad det koge ind uden låg i 5-10 min.
  • 20 Tilsæt den strimlede appelsin- og citronskal.
  • 21 Lad saucen koge endnu nogle min.
  • 22 Smag til med salt og peber.
  • 23 Skær anden for, læg de glaserede appelsinstrimler på og hæld lidt af saucen over.
  • 24 Servér resten til sammen med fx små, kogte kartofler.
  • 25 Pynt evt. med tynde appelsinskiver.
  • {{recipeDoneText}} And á l'orange

Opskriften er udviklet af