Nordisk fondue med and

Sådan gør du

  • 1

    And:

    Pluk andekødet i små stykker og bland det med andefedtet, timianblade og salt og peber.
  • 2 Rul det til små kugler a 2 cm.
  • 3 Læg dem i fryseren.
  • 4 Tag nu de kolde andekugler og vend dem først i æggehvider og derefter rasp.
  • 5

    Pølser og hvidløg:

    Lav spyd med stykker af pølserne og marinerede hvidløg.
  • 6

    Kartofler:

    Bag kartoffelternene ved 180 grader i ca. ½ time, og sæt dem på spyd med anden.
  • 7

    Æbler og svampe:

    Del æblerne i 8 både hver, og rul en halv skive bacon omkring hver æblebåd.
  • 8 Sæt dem på spyd med svampene.
  • 9 Alt er nu klar til at komme i fonduegryden.
  • {{recipeDoneText}} Nordisk fondue med and

Tip

Fondue laves bedst med vegetabilsk friturefedt eller olie. Fedtstoffet er klar, når det bruser omkring en tændstik. Sørg for hele tiden at regulere varmen, så olien ikke koger over eller maden bliver for hårdt friteret. Lad evt. emhætten køre, mens I nyder maden fondue kan godt ose en lille smule.

Til de dejlige fonduespyd serveres fx blandet salat og groft brødras

Opskriften er udviklet af