Confiterede andelår med abrikoser og svesker

Sådan gør du

  • 1 Abrikoser: Dæk abrikoserne med appelsinjuice.
  • 2 Hæld portvin og appelsinjuice over sveskerne til det dækker.
  • 3 Stil begge dele i køleskab og lad det trække 1- 2 dage.
  • 4 Lun svesker og abrikoser i den væde de ligger i.
  • 5 Andelår: Drys andelårene med salt og stil dem i køleskabet 1 – 12 timer.
  • 6 Skyl det løstsiddende salt af andelårene og læg dem i en gryde med svinefedtet, så det dækker.
  • 7 Knus hvidløg og læg dem i gryden sammen med timian og rosmarin.
  • 8 Læg låg på og kog ved meget svag varme til lårene er helt møre - 2½-3 timer.
  • 9 Tag lårene op og steg dem sprøde på skindsiden på en pande/grillpande ved god varme.
  • {{recipeDoneText}} Confiterede andelår med abrikoser og svesker

Tip

Gryden med lårene kan også stilles i ovnen ved 100 grader. Lårene kan laves flere dage i forvejen, hvis de opbevares på køl dækket af fedt. Steges inden servering. Lårene kan koges i vand i stedet for svinefedt, før de steges på panden.

Opskriften er udviklet af