And med mandelrisotto og brombær

Sådan gør du

  • 1

    Anden

    Del anden i bryst (stadig på ribbenene) og lår. Skær resten af skroget i grove stykker.

  • 2

    Alt brunes godt af i smør i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber. Steg den færdig i gryden.

    Brystet skal have ca. 15 min. Lårene gerne 20-25 min. Tag bryst og lår op af gryden og sæt det til side.

  • 3

    Tilsæt 2 dl vand i gryden og kog skyen op. Sigt den over i en lille kasserolle. Knus halvdelen af brombærrene ud i skyen.

  • 4

    Risotto

    Imens laves risottoen: Rist skalotteløg og ris af i lidt olivenolie indtil risene bliver klare i kanten. Tilsæt hvidvin og kog det næsten helt væk.

  • 5

    Tilsæt nu så meget kogende vand (evt. med en lille hønsebouillon-terning) at det kun lige dækker risene. Kog også dette væk under nøjsom omrøring. Gentag denne proces indtil risene er færdige.

  • 6

    Tilsæt mandler (gem lidt til pynt), mascarpone og grana padano ost og smag til med salt og peber.

     

  • 7

    Anretning

    Skær andebrysterne fra benet og anret risottoen med and, sky, lidt mandler og resten af brombærrene.

  • {{recipeDoneText}} And med mandelrisotto og brombær

Opskriften er udviklet af