And l’orange

And l’orange

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 6 g.
  • Energifor./ pers 628 kcal
  • Fedtenergi 48 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Tø anden op i køleskab i 2 døgn. Tag posen med indvolde og hals ud, tag tingene ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til du skal lave saucen.

  • 2

    Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt.

  • 3

    Skær 2 appelsiner og et løg i tern. Fyld det i anden. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor. Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad. 

  • 4

    Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader. Anden skal stege i 3 timer. Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time. 

  • 5

    Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter. 

  • 6

    Sauce

    Tag gryden med lever, kråse, hjerte og hals og kom et istandgjort løg, porre, gulerod og selleri ved.

  • 7

    Sauce

    Riv appelsinskallen i julienner, undgå at få det hvide med, det tilføjer for stor bitterhed. Gem appelsinskallen til senere. Kom saften fra de 2 appelsiner ved plus vand, så det dækker ingredienserne, kom lidt salt ved og kog op. 

    Lad det simre i en time. 10 minutter før kogetiden er ovre, kom appelsinskal ved og lad det koge tiden ud. 

    Si fonden. Og tag 2 dl fra. 

  • 8

    Smelt 3 spsk. andefedt i en gryde, kom 4 spsk. mel i og pisk. Spæd nu med 1,5 dl andefond fra stegning af and.

  • 9

    Saften (fedt og kraft) fra anden under stegning ligger i det ovnfaste fad og hældes i en skål. Her til fedtet lægge sig foroven og fonden forneden, ca. 1,5 dl. Spæd nu med 2 dl andefond (de kogte urter og indmad), appelsinsaft og mælk, under piskning.

    I alt 5,5 dl væde til de 3 spsk. andefedt og 4 spsk. mel. 

  • 10

    Sauce

    Giv saucen en lille smule kulør og lad saucen simre i 5 minutter. Smag den til med salt, peber og ribsgelé. 

  • 11

    Kartofler

    Kog og pil kartoflerne. 

  • 12

    Appelsiner

    Skær enderne af 4 appelsiner, stil dem op og skær nu skrællen af oppefra og ned. Skær de nøgne appelsiner i skiver. 

  • 13

    Topping

    Riv julienner af to ikke overfladebehandlede appelsiner. Skyl, tør og nip persille. 

  • 14

    Anretning

    Anret anden med persille og appelsinjulienne, kartofler, sauce og appelsinskiver.

  • {{recipeDoneText}} And l’orange

Opskriften er udviklet af