Tema

Sprøde opskrifter med kål

Grønkål, rødkål, spidskål, hvidkål

... savoykål, palmekål, rosenkål, blomkål, kinakål og glaskål. For ikke at glemme romanesco og broccoli, som selvfølgelig også er kål, selvom det ikke fremgår direkte af deres navne. Alle kåltyper er sunde, selvom nogle er mere populære end andre, fx broccoli. Her på Coop Opskrifter vi vilde med alle slags kål og spiser gerne den sunde og sprøde vitaminbasker flere gange i ugen. 

Stuvet, stegt, dampet eller rå? 

De mange typer kål kan tilberedes og spises på et utal af måder. Til jul foreskriver traditionen rødkål, der først steges og derefter simre i en gryde et par timer til den bliver blød og lækker. Den søde juletid byder også på klassikere som grønlangkål og stuvet hvidkål, der typisk laves forskelligt afhængig af, hvor i landet du befinder dig. Endelig hænger vintersæsonen for mange sammen med sprød grønkålssalat med æble og nødder. 

Men kål hører ikke bare den kolde vintertid til. En frisk spidskålssalat er skøn til sommerens grillmad, men spidskål kan også med fordel dampes eller lynsteges til brug i en wokret. Blomkål og broccoli er også evergreens i kålland, der ofte ender på middagstallerkenerne landet rundt, året rundt. Til større eller mindre glæde for familiens medlemmer ... 

Meget mere end bare kogt kål! 

Hvis du selv eller nogle af familiens medlemmer kæmper lidt med kålglæden, så kig med her, hvor vi har samlet vores yndlingsopskrifter på den sprøde og sunde spise, som er alt andet end kedelige! Kål kan mange ting – og behøver ikke smage af kogt kål!