Grøntsagsfad med ristede kantareller

Læg de tyndt skårne grøntsager lag på lag som en lasagne i denne grøntsagsret. De mange forskellige smage, sødlige selleri, bitre kål og friske squash, gør retten meget delikat. En rest er perfekt som tilbehør dagen efter til både kød og fisk.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Tænd først ovnen på 150 grader, og klargør alle grøntsagerne.
  • 2

    Sellerisovs:

    Skær sellerien i grove terninger, og kog dem i mælk i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
  • 3 Blend selleri og mælk med halvdelen af osten og revet muskatnød efter smag, og krydr med salt og peber.
  • 4

    Grøntsager:

    Skræl og skyl alle grøntsagerne.
  • 5 Skær kartofler, squash og knoldselleri i helt tynde skiver, og pluk bladene af savojkålen.
  • 6 Snit løgene og hvidløgsfeddene fint, og steg så hvidløg og løg i rapsolie ved middel varme.
  • 7 Tilsæt spinaten, og lad det simre i 2 minutter.
  • 8 Smag til med eddike, salt og peber.
  • 9 Smør et ildfast fad i passende størrelse.
  • 10 Læg først et lag kartofler og selleri i fadet, dernæst sellerisovs, squash, kål og et lag af den sauterede spinat. Start forfra, og bliv ved, til det hele er brugt.
  • 11 Riv resten af osten på toppen, og bag fadet i 1½ time ved 150 grader.
  • 12

    På toppen:

    Børst jord af svampene, og nip det nederste af stokken af. Rist svampene gyldne på en meget varm pande i rapsolie.
  • 13 Skyl brøndkarsen, og pluk det groveste af stilkene fra.
  • 14 Spisetid: Vend brøndkarsen sammen med svampene, og servér dem på toppen af fadet. Spis brød til. Er der en rest tilbage, kan den spises dagen efter.
  • {{recipeDoneText}} Grøntsagsfad med ristede kantareller

Tip

Jo tyndere grøntsagerne bliver skåret, jo flottere og mere sammenhængende bliver retten.

Opskriften er udviklet af