Dampede spidskål med citrongratinering og chorizopølse

Sådan gør du

  • 1 Fjern de yderste blade af spidskålen.
  • 2 Skær spidskålen i kvarte.
  • 3 Fjern den groveste del af stokken.
  • 4 Kog spidskålsbådene i letsaltet vand 4-5 min.
  • 5 Tag bådene op med en hulske.
  • 6 Afdryp dem i en sigte og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
  • 7 Smelt smørret i en gryde.
  • 8 Rør melet ud heri. Rør mælken i.
  • 9 Kog det sammen 3-4 min. under omrøring.
  • 10 Rør flødeosten i.
  • 11 Smag til med salt, peber og citronskal.
  • 12 Fordel ostesaucen over spidskålen.
  • 13 Drys med den revne ost.
  • 14 Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
  • 15 Skær pølsen i ½ cm tykke skiver.
  • 16 Steg pølseskiverne sprøde på en pande og afdryp dem på køkkenrulle.
  • 17

    Servering

    Fordel pølseskiverne over spidskålen ved servering og pynt med persille.
  • {{recipeDoneText}} Dampede spidskål med citrongratinering og chorizopølse

Opskriften er udviklet af