En flæskesteg uden sprøde flæskesvær er bare ikke en rigtig flæskesteg. Det er dejligt og et vigtigt tilbehør at have noget knasende til den lækre, saftige steg.
Men hvordan sørger du for, at sværene også er sprøde dagen efter? Vi giver dig her, et par tips til hvordan du kan byde dine gæster og dig selv på sprøde, knasende flæskesvær - selv efter et par dage i køleskabet.
Først gælder det om at få sprøde flæskesvær på selve dagen, og det er der mange husråd for.
Vi har udarbejdet denne guide, så du er sikret sprøde svær hver gang. God læsning og god appetit!
Det er vigtigt at bide mærke i, at flæskesteg er en ret og ikke en udskæring i sig selv. Flæskesteg kan bestå af fx ribbensteg, nakkekam eller kamsteg, så det gælder bare om at finde ud af, hvad du synes smager bedst. Ribbensteg er ofte den billigste af udskæringerne.
Når først du er lykkedes med sprøde svær, og middagen med den lækre flæskesteg er vel overstået, skal du gemme overskydende steg og svær
Vi har to forskellige metoder til at få sprøde flæskesvær igen dagen derpå - nemt og simpelt!
Bagepapir er ideelt at bruge, hvis du gerne vil have sprøde svær nemt og hurtigt, og som ikke behøver blive varmet op dagen efter.
Dine flæskesvær kan sagtens beholde deres sprødhed i et par dage, hvis du opbevarer dem i bagepapir og i køleskab.
Du kan sagtens bruge din mikroovn til at få sprøde svær - især hvis de skal være lidt lune. Hemmeligheden er blot at vente et par minutter efter de har været i mikroovnen, så dampen når at forsvinde. Ved første øjekast ser sværene bløde og gummiagtige ud. Men fat mod! De sprøde svær skal nok komme frem - bare følg denne simple fremgangsmåde:
Flæskesteg kan både nydes som en traditionel juleret med rødkål, brun sovs og brunede kartofler. Du kan også bruge stegen til restemad i form af biksemad eller du kan pifte flæskestegen op med æble-grønkålssalat.
Vi har samlet lidt lækre retter med steg og sprøde svær, som du blot kan kaste dig over.
Kilder: Idenyt // Samvirke // Madling //