Flæskesteg og rødkål med svesker

Sådan gør du

  • 1

    Flæskesteg:

    Sværen gnides godt med salt, så det trænger ned mellem hver svær (saltet trækker vandet ud af spækket, som derved bliver mere sprødt), og laurbærblade stikkes ned mellem sværene.
  • 2 Stegen lægges på en rist over en bradepande og vand hældes ved, så bradepanden er dækket med min. 1/2 cm vand.
  • 3 Flæskestegen stilles i ovnen ved 160° i 1 - 1 1/4 time (centrumtemperatur 55°).
  • 4 Skyen hældes fra i en skål, og stegen efterbrunes 15 - 20 min. ved 225° (centrumtemperatur 65°).
  • 5 Lad stegen hvile i ca. 20 min. før den skæres i skiver.
  • 6

    Sauce:

    Stegeskyen skummes fri for fedt – gem 1 spsk – og hældes gennem en sigte over i en gryde.
  • 7 Skyen bringes i kog og jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand.
  • 8 Saucen koges igennem et par min., smages til med salt og peber og farves evt. med et stænk kulør.
  • 9

    Rødkål:

    Rødkålen snittes fint og svitses i svinefedt i en gryde.
  • 10 Svesker hakkes groft.
  • 11 Eddike, 1 dl vand og svesker tilsættes, og rødkålen koges i ca. 30 min.
  • 12 Rødkålen smages til med salt, peber og evt. sukker.
  • {{recipeDoneText}} Flæskesteg og rødkål med svesker

Tip

Læg stegen direkte i bradepanden, når den skal efterbrunes – det sparer en masse røg i køkkenet.

Opskriften er udviklet af