Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Bed slagteren skære stegen af det stykke af kammen, som går fra mørbradenden og op til 5. ribben - uden mørbradklods.
  • 2 Bed slagteren om at skære en lang lomme i kødet lige under sværens fedtlag.
  • 3 Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm´s mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
  • 4 Har slagteren ridset stegen, så gå den efter.
  • 5 Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i si-derne.
  • 6 Hak svesker og valnødder i tern og bland det med revet citronskal.
  • 7 Kom fyldet samt ½ spsk salt og peber ind i lommen og luk med kødsnor eller kødnåle.
  • 8 Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
  • 9 Læg stegen i en lille bradepande evt. på en rist, så sværen ligger så lige som muligt.
  • 10 Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret.
  • 11 Sæt stegen midt i en kold ovn.
  • 12 Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time.
  • 13 Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød: stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  • 14 Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.
  • 15 Hvis sværen er sprød: fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
  • 16 Hvis sværen ikke er sprød: skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
  • 17 Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
  • 18 Tag stegen ud af ovnen.
  • Så er det spisetid! Julefyldt flæskesteg

Opskriften er udviklet af