Det kan du bruge juleresterne til

19. september, 2017

Stik skiver af flæskesteg ind mellem to skiver brød sammen med rødkålsresterne, syltede agurker og den helt rigtige dressing – og mange andre måder at give dine julerester nyt liv på. 

Vi hjælper inspirationen på vej, når du skal have brugt julebordets rester rub og stub.

Flæskestegssandwich og andeburger dagen derpå

Vi må erkende, at resterne af flæskestegen og andestegen bare ikke smager lige så godt på anden- og tredjedagen. Derfor klæder det dem rigtig godt at blive brugt i en helt anden ret som for eksempel en flæskestegssandwich eller en god og greasy burger med lækre stykker af and. 

Skift den klassiske flæskestegssandwich ud 

En flæskestegssandwich er efterhånden et velkendt fænomen, når vi skal have brugt for julerester på en smagfuld måde. 

Har du brug for et nyt input, kan du med fordel kaste dig over vores opskrift på en himmelsk toast med stykker af flæskesteg, smeltet ost og andre lækkerier, der gør denne sprøde sag til noget helt særligt! 

Se her: Få opskriften på den lækreste toast med smag af jul

Sådan får brugt det overskydende rødkål

Med opskriften på pulled pork burger kan du få brugt det overskydende rødkål. Du kan også bruge resterne af rødkålen til din flæskestegssandwich. 

Er der overskud af frikadeller fra den årlige julefrokost, kan du dagen efter sætte tænderne i en snasket (og helt perfekt) frikadellesandwich. 

Det kræver ikke meget mere end at smide et par lune deller, lidt rødkål og en god mayonnaise i en bolle. Sådan en smager særligt godt dagen efter en våd julefrokost.

Easy-peasy-pasta med and 

Hvem kan ikke lide en god pastaret? Det er nemt at bikse sammen og så smager det godt! Særligt denne pastaret med and ryger lige ned! 

... og så giver opskriften lidt variation fra de ellers sædvanlige juleretter, vi fylder os med i juledagene.

Biks en æggekage eller pizza ud af kartoflerne

Både de kogte aspargeskartofler og de små brunede kan i dagene efter jul blive til den dejligste biksemad, æggekage – eller hvorfor ikke en kartoffelpizza? Hvis du bruger de brunede, kan de være en idé at give for eksempel pizzaen noget syrligt modspil, for eksempel syltede løg, for at karamelsødmen ikke tager helt over. Prøv dig frem og brug løs af opskrifterne her til inspiration.

Steg klatkager af risalamande til morgenmad

Vi lover, at det godt kan lade sig gøre at lave klatkager af risalamande, ligesom det fungerer godt med mange andre slags grød. Forskellen er, at klatkager af risalamande sætter fløde på din morgenmenu – og det kan man jo ikke sige noget ondt om. Alternativt kan du spise den som morgengrød med forskellig frugt, nødder, kompot eller syltetøj på. Eller fastholde den i dessertrollen med en ny variant af frugtsauce på toppen, hvis du er ved at være træt at kirsebærsaucen. Ved du i øvrigt, hvorfor vi spiser risalamande til jul?

Spis nogle rugbrødsmadder med jul på

Oven på alle de varme, fyldige juleretter kan det også være, du bare trænger til et koldt frokostbord. Brug tynde skiver af flæskesteg, andesteg og kartofler som pålæg og spæd til med alt fra rødkålsrester til peberrodscreme til hjemmelavede ristede løg.