Flæskesteg med chili, timian og bagte rødder

Energiinformation

  • Energi 940 Kj
  • Fedt 50 %
  • Kulhydrat 26 %
  • Protein 24 %

Sådan gør du

  • 1

    Flæskesteg

    Tjek at sværen på flæskestegen er ridset korrekt gennem sværen og fedtet, ellers ridses forsigtigt med en skarp kniv mellem sværene, (så bliver sværene nemmere sprøde).
  • 2 Bland salt sammen med allehånde, chili og timianblade. Læg flæskestegen på en rist i en bradepande, gnid saltblandingen ind i sværen, og hæld vand i bunden af bradepanden, så vandet står halvt op i bradepanden.
  • 3 Sæt stegen i en kold ovn, tænd så ovnen på 200°, og steg flæskestegen i 1½-2 timer, til den er gennemstegt med en centrumstemperatur på ca. 68-70°. Lad stegen hvile i 15 min. før den skæres i skiver. Hvis sværen ikke er sprød ved spisetid, skrues ovnen op på 275° eller grill. Sæt flæskestegen ind under grillen, og steg indtil sværen er sprød – hold øje med at den ikke bliver brændt.
  • 4

    Sauce

    Kom 2 dl vand og 1 dl vin i skyen i bradepanden, og hæld det over i en gryde. Fjern fedtet med en ske. Afmål ca. 7½ dl stegesky – hvis du mangler sky, kan du supplere med lidt færdig fond. Kog skyen i ca. 5 min., og smag til med salt og peber. Jævn saucen med maizena udrørt i lidt vand, og kog i yderligere 5 min. Tilsæt evt. lidt kulør til saucen.  
  • 5

    Bagte rødder

    Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i stave. Læg urterne i et ovnfast fad, og vend dem med rapsolie. Bag urterne i ovnen ved 200° i 30 min.
  • 6 Skær æblerne i mindre stykker, og vend dem i de bagte urter, og krydr med persille, citronsaft, salt og peber.
  • 7

    Anretning

    Skær skiver af stegen, og server sammen med bagte urter, kogte kartofler og sauce. Der bliver lidt ekstra flæskesteg, så gem resten af den i køleskabet, og spis den som pålæg dagen efter.  
  • {{recipeDoneText}} Flæskesteg med chili, timian og bagte rødder

Tip

Du kan også lave flæskesteg i en kuglegrill: Tænd op i grillen. Husk at kullene skal ligge ude i siden af grillen. Krydr kamstegen med salt og peber, og læg den i en foliebakke. Hæld vand ved stegen, så det dækker halvt op omkring den. Placér bakken med stegen på en grillrist, kom låg på grillen, og lad kødet stege i ca. 2 timer, til centrumtemperaturen er 68-70°.

Opskriften er udviklet af