Det nye år skal skydes i gang med et brag af en fest! Den perfekte nytårsfest kræver en menu ud over det sædvanlige, hvor der er kræset om detaljerne. Velkomstdrink, forret, hovedret, dessert, kransekage og bobler i glasset skal der til, når vi byder et nyt år velkommen. Men midt i drømmen om den perfekte nytårsaften kan tvivlen hurtigt opstå: Hvad skal du servere?
… bare rolig – vi har gjort det nemt for dig. Vi har nemlig samlet vores absolut bedste opskrifter og gode tips, der garanterer dig en gennemført nytårsmenu, der får propperne til at springe!
Når du skal byde gæsterne velkommen, gør du det bedst ved at servere en velkomstdrink, der sætter stemningen. Drinken kan I sammen nyde til Dronningens nytårstale og årets sidste, vise ord – og så giver den mulighed for at skåle og ønske hinanden en god aften.
Med en 3-retters menu i vente gør en frisk drink sig godt som grobund for de kommende retter. Nedenfor har vi fundet vores fire favoritdrinks, der selvfølgelig også pynter fint i glasset. Skal der være fest, så lad der være fest!
Vi har selvfølgelig også en skøn opskrift, hvis velkomstdrinken skal være alkoholfri.
Vil du gå hele vejen som vært, kan du servere en lille appetitvækker i form af disse cremede lakseruller i selskab med velkomstdrinken.
Selvom forretten umiddelbart er en mindre ret, formår den lille ret alligevel at vække store uroligheder allerede ved første beslutning: Skal det være fisk, skaldyr eller kød? Vi har gjort valget let for dig og skåret det store udvalg af forretter ned til de absolut bedste af slagsen. Nu skal du blot vælge den forret, du foretrækker – så kan du snart forkæle dine gæster allerede ved første mundfuld.
Tip: Når du sammensætter din nytårsmenu, er det en god idé at strukturere og overveje, hvad menuen kræver af dig og dine køkkenkundskaber. Vælger du en forret, der kræver længere tilberedelse, kan det være en god idé at vælge en dessert, der kan laves allerede dagen før – så er der mere overskud til både madlavning og værtskab.
Der er ingen tvivl: Hovedretten skal imponere!
Når hovedretten kommer på bordet, skal det mærkes, at der er kræset om detaljerne og krydret med kærlighed. Hvad end du er en til den klassiske nytårstorsk eller mørt kød, har vi opskriften til dig.
… vælger du den traditionelle nytårstork, guider vi dig her til, hvordan du undgår, at fisken bliver tør og kedelig.
Klassisk créme brûlée eller blød brownie – som prikken over i'et afslutter desserten årets festmåltid. Desserten skal mætte den søde tand og selvfølgelig også være en fryd for øjet.
Der kan hurtigt komme svedperler på panden, når du skal opfylde disse krav, og køkkenet i forvejen er fyldt med gryder og pander, men med hjælp fra vores opskrifter på de bedste, festlige fristelser, bliver årets sidste ret, desserten, nem at fuldføre – og et festfyrværkeri af en smagsoplevelse.
Selvom desserten er prikken over i'et, er nytårsaften ikke fuldført, før du traditionen tro serverer et sødt, sprødt og blødt stykke kransekage til boblerne, når klokken slår 00:00. Og vil du fortsætte dit gennemførte værtskab, skal kransekagen selvfølgelig være hjemmelavet. Det kan virke uoverskueligt, men er forbavsende simpelt, så snart du har fået svar på nogle vigtige spørgsmål, der kan opstå undervejs. Vi giver dig selvfølgelig svarene på netop disse spørgsmål, så du afslutter årets sidste aften med manér.