Dampet torsk med svampesauce

Torsk og svamp klæder hinanden. Ovnen klarer torsken på 10 minutter, mens løg og champignon svitses og krydres med lidt hvidvin

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartofler, og kog dem møre.  
  • 2 Afdryp kartoflerne, men gem kogevandet. Mos kartoflerne til mos med smør og lidt kogevand. Smag til med salt, peber og persille.   
  • 3 Sæt ovnen på 200 grader.  
  • 4 Læg fisken i en smurt bradepande. Krydr med salt og peber.  
  • 5 Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde hane. Fold papiret ud, og pak det omkring fisken. Bag fisken i cirka 10 minutter afhængig af tykkelse.  
  • 6 Kom de tørrede svampe i en skål sammen med kogende vand. Lad det stå i 5 minutter, sigt vandet fra gennem et kaffefilter, og gem det.  
  • 7 Skyl svampen for eventuelle jordrester.  
  • 8 Hak løg, champignoner og de udblødte svampe.Svits løgene og champignonerne i smør i en gryde. Kom vinen herpå, og lad den simre i nogle minutter.  
  • 9 Tilføj udblødningsvand og cremefraiche, og lad det simre i 5-6 minutter.  
  • 10 Smag til med soja og peber. Server fisken på en bund af sauce og mos.  
  • {{recipeDoneText}} Dampet torsk med svampesauce

Opskriften er udviklet af