Der findes to arter af kirsebær: Sødkirsebær og surkirsebær. Som navnet antyder, smager sødkirsebærrene dejligt sødt og kan derfor med fordel spises rå som snack. Surkirsebærrene er derimod mere syrlige og fantastisk gode i madlavningen ‒ særligt i desserter, hvor de tilsættes sukker.
Vi kender alle kirsebær fra den tyktflydende, dybrøde kirsebærsauce, vi overhælder risalamanden juleaften. Her bidrager kirsebærrenes aromatiske smag med en ekstra dimension til den ellers lidt neutrale risdessert. Ved du forresten hvorfor, vi spiser risalamande juleaften? Det har slet ikke noget med Frankrig at gøre!
Netop den aromatiske smag gør kirsebærrene skønne i desserter. Prøv dem blandt andet i muffins, kompot og cookies.
Kirsebær er også skønne i salater og til hvid fisk, hvor de tilfører dybde til retterne. Her kan bærrene anvendes både syltede, stegte eller friske. Prøv eksempelvis denne grillede multe med lynstegte kirsebær.