Perlebygklatkager med kryddersyltede kirsebær

Sådan gør du

  • 1

    Klatkager:

    Kog perlebyggen op med vand og ¼ tsk salt i en lille gryde. Skru ned til lavt blus og lad perlebyggen koge under låg i 45 minutter. Lad dem køle af i gryden.
  • 2 Skrab kornene ud af vaniljestangen – gem den tomme stang til kirsebærrene. Pisk vaniljekorn, æg, mel, mælk, sukker og 1 knivspids salt sammen i en skål. Rør perlebyggene i dejen.
  • 3 Pisk fløden til skum og vend flødeskummet i dejen.
  • 4 Varm lidt smør op på en pande og sæt små klatkager af dejen.
  • 5 Steg klatkagerne ved middelhøj varme til de er gyldentbrune på begge sider.
  • 6 Læg dem på en tallerken og steg resten af dejen på samme måde.
  • 7

    Kryddersyltede kirsebær:

    Udsten kirsebærrene med en kirsebærudstener eller en hårnål.
  • 8 Kog æblemost op med sukker, den tomme vaniljestang, kanelstænger, stjerneanis og evt. fennikelfrø.
  • 9 Tilsæt kirsebærrene og lad dem koge i lagen i ca. 15 min.
  • 10 Kom de syltede kirsebær i en skål og lad dem køle af.
  • 11

    Servering

    Server de lune klatkager med de syltede kirsebær.
  • {{recipeDoneText}} Perlebygklatkager med kryddersyltede kirsebær

Tip

Alle typer korn kan bruges til klatkagerne, fx hel eller parboiled spelt eller hvedekerner, perlespelt og ris. Brug gerne en rest kogte korn eller en rest grød af alle typer. Erstat de rå perlebyg i opskriften med 4 dl kogte korn eller grød.

Opskriften er udviklet af