Grillet multe med lynstegte kirsebær i appelsinsaft

Grillet multe med lynstegte kirsebær i appelsinsaft

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skær squashen i 1 cm tykke skiver på skrå.
  • 2 Skær fenniklen i 6-8 både. Pensl squash og fennikel med olie og grill dem til de er møre og har et flot grillmønster.
  • 3 Læg grøntsagerne på et fad, dryp med citronsaft og drys med salt og peber.
  • 4 Fjern skællene fra multens skind. Skællene er så store, at de let kan trækkes af med fingrene.
  • 5 Skær multefileterne i 4 nogenlunde ens stykker. Skær små snit i skindet og pensl skindsiden med olie. Krydr fisken godt med salt og peber.
  • 6 Læg fisken med skindsiden nedad på en meget varm grillrist. Grill fisken, til skindet er sprødt og lysebrunt. Løsn forsigtigt skindet fra risten med en paletkniv og grill fisken på den anden side i 1-2 minutter.
  • 7 Læg fisken ovenpå de grillede grøntsager.
  • 8 Pluk bladende af timiankvistene.
  • 9 Varm smørret op på en pande til det bruser. Kom kirsebærrene på panden og svits dem i smørret i 1 min. Tilsæt appelsinsaft, timianblade, koriander og en knivspids salt og kog det hele godt igennem i 1 minut.
  • 10 Hæld kirsebær og sauce over fisk og grøntsager og server med det samme med nye kogte kartofler eller godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Grillet multe med lynstegte kirsebær i appelsinsaft

Tip

I stedet for multe kan man bruge makrel, rødfisk, sandart, hornfisk, ørred eller laks som alle er fisk der er meget velegnede til at grille på skindet.

Opskriften er udviklet af