Rugbrødslagkage med kirsebær

Det grove rugbrød smuldres i dejen, inden lagkagebundene bages i ovnen. Det giver en kraftigere smag, som balanceres godt af fløde og søde kirsebær. Gå efter rugbrød, der har et højt indhold af kostfibre. 

Sådan gør du

  • 1 Til ca. 10 stykker.
  • 2 Del æggene i blommer og hvide.
  • 3 Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk, indtil det blive lyst og cremet.
  • 4 Riv eller smuldr rugbrødet, og rør i dejen.
  • 5 Bland kartoffelmel, kakao og bagepulver, og rør i dejen.
  • 6 Pisk æggehviderne stive, og vend nødderne i.
  • 7 For en ca 24 cm springform med bagepapir.
  • 8 Vend nu æggehvideblandingen forsigtig i dejen, og kom dejen i formen.
  • 9 Bag kagen i nedre del af ovnen ved 175 grader i ca 1 time.
  • 10 Dæk kagen med sølvpapir, hvis den er ved at blive for mørk.
  • 11 Tag ud, og afkøl helt.
  • 12 Del bunden i to dele (det gør ikke noget, hvis det smuldrer lidt, det ser man ikke, når fløden er lagt på), og kom kirsebær og lidt lage på den første bund.
  • 13 Kom flødeskum på, og gentag.
  • 14 Pynt med kirsebær og chokoladespåner.
  • {{recipeDoneText}} Rugbrødslagkage med kirsebær

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier

Andre spændende opskrifter