Rødbederisotto med gedeost og timian

Brug rodfrugterne til en nærende rødbederisotto krydret med gedeost

Sådan gør du

  • 1 Steg løg, hvidløg og rødbede klare i olie i et par minutter.   
  • 2 Tilsæt et nip salt, timian og risottoris, og steg 2 minutter mere, til risene er klare i overfladen.  
  • 3 Tilsæt 1/3 af bouillonen under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt bouillon, ca. 1 dl ad gangen, når den første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.  
  • 4 Smag på risottoen hvert 3. minut. Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min. Måske skal du bruge mere eller mindre bouillon, gå efter konsistensen på risene! Når risene begynder at være møre, men stadig har en anelse bid, tilsættes en lille sjat bouillon, og rødbedetern, gedeost og parmesan røres i.  
  • 5 Smag gerne til med ekstra af begge typer ost.  
  • 6 Sluk, og rør til osten er smeltet, smag til med salt, peber og evt. eddike for at få balance i smagen.   
  • 7 Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost og timian – server straks.   
  • {{recipeDoneText}} Rødbederisotto med gedeost og timian

Tip

Brug risotto som tilbehør til et stykke kød eller fisk

Opskriften er udviklet af