Forårstips og tricks

Har du brug for frisk forårsinspiration?

25. februar, 2021

Så kan du læse med her og få masser af inspiration til foråret!

Foråret byder på skønne råvarer, og lysten til at springe ud i nye spiseoplevelser melder sig på banen.

Her på siden kan du derfor hente forårsinspiration til din madlavning, som du kan krydre din hverdag med. 
Velbekomme!

Her får du nyttige tips og tricks til foråret

Ved du hvordan, du får sprødt kyllingeskind på din stegte kylling? Eller hvordan du bedst tilbereder dine friske asparges? Ved du, hvordan du gør lammet smagfuldt og dejligt mørt? Hvis ikke, kan du finde svarene her sammen med andre nyttige tips og tricks til forårets spise. Vi krydrer selvfølgelig også med skønne opskrifter på mad, der emmer af god smag. Velbekomme – og god fornøjelse!

Forsød tilværelsen med rabarber

Rabarber er fantastisk i både det søde og det salte køkken. Nyd dem fx i en lækker kage eller i en frisk relish eller chutney, der er perfekt til ostebordet.

Guide: Bliv ferm til fisk på grillen

Der er intet som en forårsaften med fisk på grillen. Det er let at lave, det smager lækkert - og så siger man jo også, at man bør spise fisk en gang om ugen. Se hvordan, du kan tilberede din fisk på fire forskellige måder og få et godt resultet hver gang.

Sprøde tips til kylling

En hel kylling kan deles i lår, underlår, inderfilet, bryst og vinger. Du kan altid fryse det kylling, du har i overskud ned. Sprødt kyllingeskind er fantastisk som topping på fx hjemmelavet hønsesalat. Du kan tage skindet af, lægge det i pres mellem to plader og derefter give det ca. 15 minutter i ovnen ved 160 grader. Måske skindet skal have lidt mere. Det afhænger af din ovns varme. Hold derfor øjet med skindet. God fornøjelse!

Tips til saftig culotte

Skær ridser i fedtet i din culottesteg der viser, hvilken vej kødfibrene løber, inden du steger. Når du har stegt din culotte, skal du blot huske på at skære på tværs af ridserne for at få en mør udskæring. Brun stegen af på en pande ved stærk varme – med vindruekerneolie, salt, knust peber, timian, friske laurbærblade og hvidløg – inden du steger den i ovnen. På den måde lukker du kødets overflade, så smag og saft bliver inde i kødet.

Sprøde asparges

Grønne asparges er en perfekt medspiller i en god salat. Husk, du ikke skal smide bundene ud. Dem kan du bruge i en smagfuld suppe.

Sådan holder du dine asparges friske

Find et glas, evt. et tomt syltetøjsglas, frem fra skabet. Saml aspargesene i et bundt. Hold dem sammen med en køkkenelastik. Skær bunden af dine asparges og sæt dem i glasset. Hæld nu koldt vand i glasset, så vandet dækker bunden af dine asparges. Sæt en plastikpose løst om glasset og placér glasset med asparges på hylden i køleskabet. Her holder de sig friske og sprøde i op til en uge.

Månedsguide: Sådan får du et smagfuldt forår

Hvis du handler efter sæsonens bedste råvarer, kan du være sikker på, at din mad bliver mere smagfuld. Vi garanterer dig, at butikkernes hylder bugner af sæsonens lækkerier.