Sådan udskærer du kød
Har du også stået med et dejligt stykke kød, der pludselig blev sejt, efter du skar det ud? Her kan du lære hvordan du skal håndtere dit kød, så du får den dejligste, møre udskæring.
Den perfekte udskæring
Der er simpelthen ikke noget mere ærgerligt, end at lade dejligt stykke kød gå tabt, fordi det blev trist og sejt, da man skar det. Det kan du undgå i fremtiden, når Claus Holm har lært dig, hvordan du skærer dig til den møreste mundfuld.
Det skal du bruge
- Et stykke kød
- Et spækbræt
- En god, skarp kniv
Sådan gør du
- Se på det rå kød for at finde ud af, hvilken vej fibrene løber.
- Hvis kødet har en fedtkant, kan du med fordel ridse fedtet blidt i samme retning som fibrene, så du stadig kan huske hvordan de løber, efter tilberedning.
- Når du har tilberedt kødet, skal du skære det på tværs af fibrene. Det gælder både for et mindre stykke kød som fx en filet, men særligt for en stor steg, som kan virke rigtig sej, hvis den bliver skåret forkert.
- Voila! Nu har du den dejligste, møre kødudskæring.
Se med her, hvor Claus Holm viser dig teknikken i praksis:
Tip!
Nogle kødudskæringer, som eksempelvis coulotte, består af mere end én muskel. Det betyder, at fibrerne løber i mere end en retning. Du er derfor nødt til at vende kødstykket undervejs i udskæringen, så du hele tiden sikrer dig, at du skærer på tværs af fibrene.