Ovnstegt lam med syltede rødløg og mynte

Inspirationen kommer fra klassik engelsk påskeret, hvor lammestegen serveres med myntesauce.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader.  
  • 2 Læg lammekøllen i en smurt ildfast form. Gnid den med revet hvidløg, salt og peber. Læg rosmarinstilke under køllen. Fordel smør i skiver på kødet, og pres citron henover.  
  • 3 Steg kødet i 20 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld 2 dl vand i formen, og steg videre i cirka 1 1/4 time. Brug evt. et stegetermometer. 62 grader er rosastegt.  
  • 4 Tilbered nu løgene. Kom vand, olie, eddike, sukker og salt i en gryde, og kog det op. Skær løgene lige over. Del dem i blade, og kom dem i lagen. Lad det simre under låg i 5 minutter. Afkøl lagen, og smag den til.   
  • 5 Kog kartoflerne møre i 20 minutter. Pil dem. Kog ærter efter anvisning på posen. Skær kødet i skiver, og server det med skyen.   
  • {{recipeDoneText}} Ovnstegt lam med syltede rødløg og mynte

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier