Koldskål med rabarber og knas

Den klassiske opskrift i en version med rabarber og knas. Du kan enten lave den old school, eller i en version som fromage.

Sådan gør du

  • 1

    Koldskål

    Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt, til sukkeret er opløst. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggesnapsen. Tilsæt kærnemælk, tykmælk, citronskal og citronsaft til æggesnapsen, og rør grundigt, så alle ingredienserne bliver godt blandet – så har du en forrygende koldskål.
  • 2 Den kan du bruge, som den er, eller du kan støbe den som fromage til en lidt mere raffineret dessert. Det gør du sådan her: Udblød husblassen i koldt vand. Varm fløden op. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme fløde under omrøring. Pisk fløde-husblasblandingen i koldskålen, og fordel så massen i 6 dybe tallerkner, og lad dem stå i køleskabet, til de har sat sig – det tager ca. 1 ½ time.
  • 3

    Rabarberkompot

    Rens rabarberne og fjern bund og top. Skær dem i mindre stykker (ca. 2 cm), og kom dem i en gryde med sukker og vanilje. Kog rabarberne, til de er møre, men ikke udkogte! Det tager ca. 8-10 min. Fisk vaniljestangen op, og smag til med citronsaft. Sæt kompotten i køleskabet.
  • 4

    Ristede havreflager

    Rist havregrynene let på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning, smør og salt, og rør godt rundt, så havregrynene bliver jævnt karamelliserede. Giv dem et par et par minutter på panden, og kom dem så over på en bakke med bagepapir og afkøl dem.
  • 5

    Ved servering

    Tilsæt den hakkede estragon til de bagte rabarber, og vend godt rundt. Kom de bagte rabarber ovenpå kærnemælksfromagen, eller server dem til den flydende koldskål, og pynt med skovsyre og havreknas.
  • 6

    Kammerjunker

    Kom smør, vaniljesukker og sukker i en foodprocessor, og kør det godt sammen. Kør ægget i massen, og tilsæt så mælken. Sigt til sidst mel, bagepulver og salt i dejen, tilsæt revet citronskal, og kør dejen sammen. Læg dejen på et melet bord, del den i 4 stykker, og tril dem til ca. 10 cm lange pølser.
  • 7 Skær pølserne ud i 1 cm brede stykker, og sæt dem på bageplader med bagepapir. Hold lidt afstand imellem kuglerne, der flyder ud til kammerjunkerstørrelse under bagningen. Bag kammerjunkerne ved 180° i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde
  • {{recipeDoneText}} Koldskål med rabarber og knas

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier