Mormors bedste madlavningstricks

05. april, 2018

Der er ingen mad som mormors mad. Hvis du, ligesom os, drømmer om at kunne gøre mormor kunsten efter, har du her en række tips fra mormors egne kogebøger

Sprøde grøntsager

Grøntsager, der skal serveres rå, bliver ekstra sprøde, hvis de bliver lagt i iskoldt vand en times tid, før de anrettes. Så er der garanti for knas, når du serverer grøntsagsstænger for ungerne.

Bacon uden krøller

Du undgår skøre, krøllede baconskiver, hvis du dypper baconen i vand eller prikker dem med en gaffel inden stegning. Hvis du er træt af at din bacon skrumper, kan du lægge baconskiverne på en kold pande og gradvist skrue op for varmen. Så får baconen ikke et chok af varmen.

Tag kontrol over den bitre smag

Den bitre smag skal helst være til stede i et måltid, men den kan meget let tage overhånd. Bitre råvarer som radicchio, julesalat og radiser kan med fordel lægges i koldt vand i 30 minutter inden brug. Det tager den værste bitterhed, og gør smagen velafbalanceret.

Hemmeligheden bag en perfekt avocado

Avocadoer har det med at leve sit eget liv. Den ene dag er den umoden, den næste dag er den brun og blød. Hvis du vil sikre dig, at din avocado forbliver grøn og lækker, efter du har åbnet den, bør du opbevare den sammen med sin kerne. Læg kernen i midten af din guacamole eller lad den sidde i den halve avocado, der bliver til overs ‒ så har du gode odds mod kedelig, brun avocado.

Træt af gullig blomkål?

Hvis du gerne vil servere en snehvid blomkålsbuket, kan blomkålen koges i vand tilsat mælk, eddike eller citron. Andre grøntsager bibeholder deres farve ved kogning, hvis du putter en teskefuld bagepulver i kogevandet.

Lad ikke din honning gå til spilde

Du har nok prøvet at stå med en opskrift, hvor du skulle bruge en spiseskefuld sirup eller honning. Det er altid enormt drilsk at få honningen af skeen igen, og der går som regel en del til spilde. Men prøv at dyppe skeen i meget varmt vand, før du doserer, så glider den klistrede sukkermasse af så let som ingenting.

I mangel af plads på køkkenbordet

Mangler du plads på køkkenbordet, kan du med fordel trække en køkkenskuffe ud og stille en bageplade på toppen af den. Så har du fremtryllet afsætningsplads og rum til at piske, snitte og hakke.

Undgå råkost i hele køkkenet

Hvis du skal i gang med rivejernet, er det en god idé at finde en frysepose frem. Rul fryseposen ned i kanterne, så den former en lille "skål" og placer rivejernet midt i. Så sikrer du, at de revne sager ender samme sted og hurtigt kan sættes på køl, hvis de ikke skal anvendes med det samme. Det er altså smart.

Gjorde mormors tips dig lidt nostaligsk? Hvis du har fået lyst til at sætte tænderne i mormors klassiske retter, har vi samlet vores favoritter herunder. Bon appetit!

Kilder: Nina Yunkers - Når sovsen skiller // Gode råd er ikke dyre