Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 46 g.
  • Fedt 28 g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi 54 %

Sådan gør du

  • 1 Pisk ægget grundigt med sukker. Smelt smørret og rør det i dejen sammen med cognac, revet citronskal fra en citron, 1 tsk. citronsaft, fløde, kardemomme og mel. Stil dejen en time i køleskabet. 
  • 2 Del dejen i to, rul hver del ud til en firkant (18 x 32 cm). Skær nu dejen med en dejspore på langs i 3 cm brede strimler. Skær strimlerne på skrå i 8 cm lange stykker. Skær et hul i midten med dejsporen. Træk nu den ene spids af hver klejne gennem hullet. 
  • 3 Varm palmin op i en gryde. Kog 4 klejer af gangen, til de er gyldne. Temperaturen er korrekt, når klejnerne ligger og koger i overfladen. Læg klejnerne på fedtsugende papir. 
  • 4

    Anretning

    Giv klejnerne et let drys florsukker ved anretning. Ved at komme flormelis i en sigte og banke den ene hånd mod sigten.
  • {{recipeDoneText}} Klejner

Opskriften er udviklet af