Frikadeller med spidskål og sauce

Frikadeller med spidskål og sauce

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 9 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 34 kcal
  • Fedtenergi %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
  • 2 Rør kødet med revet løg, fire spiskefulde mel (de andre fire spiseskefulde er til saucen), mælk, lidt salt og peber. 
  • 3 Form frikadeller og steg disse i en olivenolie, først ved høj varme, på begge sider, og færdige ved middelvarme, ca. 5 minutter på hver side. 
  • 4 Skyl krydderurterne, hak persille fint til drys på spidskålen; klip dildspidser til kartoflerne. 
  • 5 Fjern de yderste blade fra spidskålen, del dem i 4. Læg dem i en gryde, dryp med lidt rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over og kog i et par minutter, til ønsket mørhed. Tag 2,5 dl kogevand fra til saucen. 
  • 6 Varm smør op, pisk melet i og spæd nu med 2,5 dl kogevand og 2,5 dl mælk. Lad saucen simre og jævne i et par minutter, smag til med salt og peber. 
  • 7

    Anretning

    Anret frikadellerne med kål, sauce og persille og dildkartofler ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med spidskål og sauce

Opskriften er udviklet af