Oksesteg med mormor sovs

Oksesteg med mormor sovs

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rids fedtet og gnid oksestegen med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • 2 Læg stegen på en rist, med fedtlaget opad og med en bradepande under.
  • 3 Sæt stegen i en kold ovn.
  • 4 Hæld ½ liter vand eller bouillon i bradepanden og tænd ovnen på 175 grader.
  • 5

    Hæld mere vand eller bouillon ved, hvis det fordamper under stegningen. Regn med en tilberedningstid på 40 minutter pr. kg.

  • 6 Hæld stegeskyen fra bradepanden henover stegen hver 15 minut.
  • 7 Det gør at den ikke bliver tør.
  • 8

    Oksestegen skal have en kernetemperatur på 60 grader. Tag oksestegen ud af ovnen og lad den hvile i 20-25 minutter inden den skæres i tynde skiver.

  • 9 Sauce: Sigt stegeskyen.
  • 10 Fedtet vil samle sig i overfladen. Fjern fedtet med en ske.
  • 11 Fedtet varmes op i en tykbundet gryde og tilsættes ½ så meget alm. hvedemel, under kraftig piskning.
  • 12 Når ”melbollen” slipper gryden kommes den kogende stegesky i, samtidig med at der piskes ihærdigt.Lad sauce koge til den er jævn og blank (ca. 10 minutter).
  • 13 Smag til med flagesalt og friskkværnet sort peber.
  • 14

    Oksestegen serveres med hvide kartofler, sauce og en hjemmelavet agurkesalat.

  • {{recipeDoneText}} Oksesteg med mormor sovs

Tip

Brug et stegetermometer.

Kartoffelvandet kan med stor succes bruges til at forøge mængden af sauce.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier