Udenpå ligner det et forvokset, blåsort hindbær, og indeni gemmer der sig den fineste mørkerøde saft, med en dyb, aromatisk sødme. Uanset om du vælger at trodse brombærbuskens torne eller foretrækker at nyde dem færdighøstet fra grøntafdelingen, er der god grund til at sætte brombær på menuen.
Brombær vokser vildt i hele Danmark og findes særligt i de danske skove. I det salte køkken passer brombær fantastisk til vildt og råvarer som kål, rødbede, nødder og æbler. Anvend dem i salater, som sauce ‒ eller prøv dem som snaps.
Præcis som andre bær, er brombær skønne i desserter. Bærrets dybe smag giver karakter til milde desserter som pavlova og risalamande. Anvend også brombærret i rødgrød, som sauce til is eller som topping på kager.
Herunder finder du et udpluk af skønne opskrifter med det lækre bær. Bon appetit!