Tema

Dejlige retter med rabarber

Rabarbertrifli, rabarbersuppe, rabarbersyltetøj og rabarbersaft. I salater, grillet, som fyld i tærter eller ovenpå skyr. Rabarber kan spises på et utal af måder, og vi elsker dem alle. 

Rabarber i sommerhalvåret

Rabarber er en ægte sommerdarling der er i sæson fra april til oktober. Selvom det typisk er i sommerretter vi nyder rabarber, kan rabarberen sagtens fryses ned, frisk eller tilberedt, og nydes resten af året. En anden måde at nyde den syrlige stængel i længere tid, er at lave saft eller likør. Jo mere glæde vi kan få af rabarber, des bedre.

Drik din rabarber!

Den syrlige rabarber gør det helt fantastisk som base i et bredt udvalg af drikke. Et glas kølig, rød rabarbersaft er et et hit for store og små, og kan smages til på et utal af måder, bl.a. med ingefær eller vanilje. Og så er der drinks med rabarber, både dem der er virgin, og dem der ikke er. Prøv vores rabarberlikør eller den liflige rabarberdrik "take me home" med et let twist af chili.

Rabarber i det salte køkken

Vi er vant til at få rabarber i desserter, eksempelvis som tærte, suppe eller rabarbergrød. Men man bør i langt højere grad give rabarberen plads i de salte retter. Rabarberen fungerer nemlig rigtig godt som et surt-sødt indslag i vores måltider, præcis som man ville servere en agurkesalat eller andet syltet tilbehør. Prøv også rabarber som relish til ost.

Hvad enten du har lyst til at spise rabarber på en ny måde, eller gerne vil finde en opskrift på en ægte klassiker, er der hjælp at hente her.