Energiinformation

  • Protein .2 g.
  • Kulhydrater 17.4 g.
  • Fedt .1 g.
  • Energifor./ pers 1793 kcal
  • Fedtenergi 1 %

Sådan gør du

  • 1 Gør rabarberne i stand, og skær dem i ca. 2 cm skiver. Der skal bruges 1 kg nettovægt.
  • 2 Kom rabarberne i en gryde med 400 g sukker, vaniljekorn fra de to stænger vanilje og de tomme stænger, saften fra de to citroner og vand. Lad det simre i 7 minutter.
  • 3 Hæld det nu gennem en sigte, foret med stof af: stofble/muslin, ostelærred eller viskestykke af tyndt stof. Lad saften løbe fra rabarberne og tryk let/vrid let, for at få den sidste og vigtige kraft med. Hæld saften på rene/sterile flasker med tætsluttende låg og stil dem på køl. Her kan de holde sig max. tre uger. Saften kan fryses ned.
  • {{recipeDoneText}} Rabarbersaft

Tip

Sterile flasker fås ved at sætte/lægge rengjorte flasker i 100 grader varm ovn i 15 minutter, på et klæde. Vil man have hyldeblomst smagsnoten i saften, blander man blot rabarbersaft med lidt hyldeblomst saft og så med vand. Saften her er skøn med isterninger og postevand eller vand med bobler.

Opskriften er udviklet af