Rabarberkoldskål med karamelliseret rugbrød

Rabarberkoldskål med karamelliseret rugbrød

Syrlig og forfriskende koldskål med en dejlig smag af rabarber og kardemomme. Jo rødere rabarber du bruger, desto flottere farve får koldskålen. Køb gerne såkaldte vinrabarber eller jordbærrabarber, de har allermest smag!
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skær rabarberne i små stykker (gem 1 stængel til pynt) og kom stykkerne i en kasserolle med en skefuld vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både stang og korn i gryden. Bring det hele i kog og lad det simre over lav/middel varme i ca. 10 minutter, til rabarberne falder fra hinanden. Tilsæt sukkeret og lad rabarberne simre yderligere et par minutter. Lad kompotten køle helt af på køl.
  • 2 Pisk æggeblommer med sukker og kardemomme i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Vend 2/3 del af den kolde rabarberkompot i æggene og herefter piskefløde og kærnemælk. Smag evt. til med ekstra kompot (gem resten af kompotten til servering) og citronsaft. Sæt koldskålen på køl, gerne mindst 1-2 timer inden servering.
  • 3 Smelt imens smørret sammen med ahornsirup på en pande. Tilsæt ymerdrys/rugbrød og lad det riste, under omrøring og ved middel varme, i ca. 8-10min., til det dufter ristet og er tørt. Spred det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • 4 Skær den gemte rabarberstængel i meget tynde skiver med en tyndskræller eller skarp kniv og vend dem gerne med en lille skefuld sukker. Lad dem trække 5-10 minutter. Server koldskålen iskold med karamelliseret rugbrød og de tyndskårne rabarber på toppen.
  • {{recipeDoneText}} Rabarberkoldskål med karamelliseret rugbrød

Tip

Prøv at udskifte halvdelen af rabarberne med jordbær – det smager også skønt og gør koldskålen en smule mere sød. Du kan også bruge 4-6 hele kardemommekapsler i stedet for stødt kardemomme – så skal de blot fjernes inden servering.

Opskriften er udviklet af